onsdag 21. november 2012

Collegium Vocale Bergen

Det er snart konserthelg igjen. Vi er en gjeng med korentusiaster som ikke har tid til å synge i kor. Vi møtes en helg i halvåret, godt forberedt, og øver så intensivt frem til konsert søndag kveld. Knut Christian Jansson dirigerer. Han er utdannet pianist og organist, ansatt i Fridalen menighet.

Vi er kordirigenter (stakkars Knut..), musikere, komponister, pedagoger, entusiaster, erfarne korsangere. Vi synger ofte relativt gammel musikk kombinert med aldeles nyskrevet. I koret finnes tre komponister, som hver gang får i oppdrag å skrive hvert sitt lille verk iht konsertens tema, som gjerne er knyttet til søndagen i kirkeåret og/ eller repertoaret ellers. Komponistenes uttrykk er naturligvis også svært forskjellig, og det gir kanskje konsertprogrammet litt ekstra substans om man har eksempelvis tre ulike motetter knyttet til samme tema, eventuelt toppet med et større verk av for eksempel mesteren selv (Bach, Johann Sebastian).

Denne høstens konsert avholdes 25. november (Fridalen kirke kl 1900). Det er noe så lystig som domssøndag i kirkeåret, og dermed står (som seg hør og bør) 3 helt ferske domsmotetter på programmet.

Her er hele programmet:

Gregorio Allegri: Miserere
Orlando Gibbons: O Lord, in Thy Wrath
Orlando di Lassus: Kyrie og Agnus Dei
Tomas Block: Venite, benedicti Patris mei
Anders Brunvær Hauge: Joh 9, 39-41
Christian Holter: Kom hit!
Robert Schumann: Adagio und Allegro (horn og klaver)
Edvard Grieg: Norske danser
Edvard Grieg: Fire salmer

Kjetil Allmenning er solist i Griegs salmer
Knut Christian Jansson og Marius Astrup Thoresen spiller klaver
Undertegnede (Christian Holter, altså) spiller horn

Velkommen! Opp av sofaen, ut i regnet, inn i kirken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar