lørdag 17. november 2012

Min alt annet enn kjedelige jobb

Jeg jobber i Forsvarets Musikkorps Vestlandet (fra januar 2013: Sjøforsvarets Musikkorps), som er et av Forsvarets 5 profesjonelle korps. Det skal ikke stikkes under en stol at det kan være så som så med de årlige driftsbudsjettene, og at det av og til kan være en utfordring å holde produksjonen konstant. Men det er ikke tema idag. Denne jobben er nemlig helt spesiell.

Denne høsten har vi hatt kammerkonserter med diverse program (alt fra Bach via Creston til Pat Metheny), Torbjørn Egner - show med barnekor og solister, heftig samtidsmusikk med to urfremføringer, samarbeidskonsert med Griegakademiets utøvere og komponister, jubileumskonsert for NOPA med Jan Eggum og Karoline Krüger. Vi har også løst seremonielle oppdrag for Forsvaret. Blant annet. Snart kommer Venneforeningens ønskekonsert og deretter alle julekonsertene.

Det kan være krevende nok på kort tid å skifte mellom Bach og Metheny. Mellom Egner og samtidsmusikk. Mellom Eggum og marsjmusikk. Men jeg elsker det. Det er utfordrende, utviklende og interessant! Aldri kjedelig;)

I år har jeg dessuten fått muligheten til å opptre som solist både innenfor klassisk/ standardrepertoar, jazz/ improvisasjon og samtidsmusikk/ urfremføring. Helt unikt, spør du meg.

Selv om vi jobber svært variert, har vi en tydelig samtidsmusikk-profil og bestiller/ fremfører flere nyskrevne verk hvert år. Dette er på mange måter et slags varemerke for oss i kulturmiljøet. Men virksomheten og nedslagsfeltet krever likevel et stort sjangermangfold.

FMKV består av 28 profesjonelle musikere, alle med mange års musikkutdannelse og erfaring. De aller fleste er også å se i forskjellige deler av både det frivillige og det profesjonelle musikklivet utenfor arbeidsplassen, som dirigenter, instruktører, arrangører, solister og komponister.

Her har du forresten FMKV sine hjemmesider ;)

mvh

Arbeidsglad Musikkoffiser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar